Bağını ziyaret et, onu koru.

Tanrı eskiden açıkça Yahudilere olan kızgınlığından Kudüs’ü düşmanlarına teslim etti; onlardan nefret edenler onlara egemen oldular, ne bir bayram kutlandı ne de kurban kesildi. Tanrı buyruğunu yerine getirmeyene karşı böyle öfkelenir, onu düşmanların, kısacası şeytanların ve kötü arzuların eline bırakır; bunlar da onu yoldan çıkararak tamamen yok ederler.
Aynı şekilde bir ev içinde sahibi oturmuyorsa karanlıklara ve harabeye döner, kir ve çöplükle dolar; aynı şekilde melekler topluluğunun eşlik ettiği Efendisi tarafından terkedilen bir ruh günahın karanlıklarıyla kötü arzuların utancı ve aşağılaması ile dolar.

Hiç kimsenin geçmediği, hiçbir insan sesinin duyulmadığı yola ne yazık! O yol vahşi hayvanların ini haline gelir. Rabbin kendisiyle yürümüyorsa, sesiyle tinsel kötülüğün vahşi hayvanlarını kaçırtmıyorsa ne yazık o ruha! Sahibi tarafında oturulmayan eve ne yazık! Ekilmeyen toprağa ne yazık! Kaptanı bulunmayan gemiye ne yazık, çünkü dalgalarda ve fırtınalarda yolunu kaybeder! Gerçek Kaptana yani Mesih’e sahip olmayan ruha ne yazık! Çünkü denizin karanlıklarında tutku dalgalarında sallanarak kötü sularla sarsılarak en sonunda mahvolur gider. Özenle tohum ekmek ve Ruh’un lezzetli meyvelerinden elde etmek için Mesih’e sahip olmayan ruha ne yazık! Terkedilmiş, diken ve köklerle kaplı olarak ancak ateşe atılmaya yarar. Kendisinde oturan Sahibi Mesih olmayan bir ruha ne yazık! Issız, tutkuların kokuşmuşluğu  ile  dolu  bir  kötülükler  ini haline gelir.

Çiftçi toprakta çalışmaya başlamadan önce aletlerini alması ve çalışmasına uygun giysileri giymesi gerekir. Mesih için de aynı şey söz konusudur, bu yüce kral ve gerçek çiftçi, kötülük tarafından çoraklaşan insanlık arasına geldiğinde, yeni bir bedene büründü, alet olarak da haçını sırtladı, üzüntülü ruhu işledi, kötü ruhların köklerini ve dikenlerini  ayıkladı, günah otlarını kökünden söktü ve bütün kötülük saplarını yaktı. Haç odunuyla böyle çalıştıktan sonra Tanrı olan Sahip’e hoş gelecek her çeşit lezzetli meyve veren Ruh’un şahane bahçesini dikti.

ANONİMLER (II. -IV.  yüzyıl)

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Şu anda burada değiliz. Ama bize e-posta gönderebilirsiniz, en kısa zamanda size geri dönüş yaparız.

Not readable? Change text. captcha txt